2022 dec 16.

Nyolcadikosok versenye, döntő forduló a gimnázium Dísztermében

 Ezúton is köszönjük a versenyző diákoknak és felkészítő tanáraiknak a részvételt. A végső eredmények:

Nyolcadikosok német nyelvi versenye

 “… Három éve versenyzőként indultam a ezen megmérettetésen, most szervezőként voltam jelen. Az idei feladatokat is a Német Munkaközösség tanárai készítették, javították, értékelték, és a 10 legmagasabb pontszámot elérő együttest hívták be a második fordulóba. Idén a holtverseny miatt 11 csapatot hívtak be. A döntőre a Goethe Intézet és az Osztrák Intézet is készített standot feladatokkal.

Erre a második, jelenléti, meghívásos fordulóra került sor december 1-jén az iskola Dísztermében. Mint már említettem, szervezőként tevékenykedtem, a feladatom a versenyt megelőző napokban a bevásárlás volt: az érkező diákoknak nassolni valóval, üdítővel kedveskedtünk. Közvetlenül az esemény előtt a versenypontok kialakítása, a Díszterem átrendezése volt ránk, szervezőkre szabva. Fél háromtól kísértük fel a csoportokat a megmérettetés helyszínére. Délután háromkor vette kezdetét a vetélkedő, miután az Igazgató  úr és a Német Munkaközösség köszöntötte az egybegyűlteket. 

Az első részben a csapatok egy tesztfeladaton dolgoztak és egy választott szövegrészt olvastak fel, míg a második blokkban az iskolában szétszórt versenypontok látogatása ill. megtalálása volt a feladatuk, különféle nyelvi és vicces feladatokkal. Itt mi, a szervezők, a folyosón segítséget kérő diákokat igazítottuk útba. Miközben tanáraink a feladatlapokat javították, a versenyzőkkel beszélgettünk, és megtudtuk, hogy sokan szeretnének a Madáchban továbbtanulni. Ezután már csak az eredményhirdetés és a díjkiosztó következett. A díjakat a Madách Gimnázium Alma Mater Alapítványa, valamint a Goethe Intézet és az Osztrák Intézet biztosította. A rengeteg mosolygó arc láttán nincs kétségem afelől, hogy sokaknak szolgált jó élménnyel a délután.  

Természetesen nekem is örömömre szolgált, hogy 3 év után ismét, most a másik oldalról vehettem részt a versenyen. Közben feltörtek bennem az emlékek, hogy valamikor én is pont ugyan úgy izgultam a csapatommal, mint most azok, akiknek ezt az egész délutánt szerveztük.

Varga Hunor, 10.a

A fotókat Nyíri András Domonkos és Szabó-Bakos Bendegúz készítette.

Kultúrális
Elérhetőség
1073 Budapest, Barcsay utca 5.
+36 (1) 322-2081