2023 Már 16.

Ideiglenes rangsor

Fontos tudnivalók

Ebben a mellékelt táblázatban — mely ide kattintva nyitható meg — már csak a szóbelire behívott és szóbeli vizsgát tett tanulók szerepelnek. A táblázat a tanulók szóbeli pontszámát és rangsorban elfoglalt helyét tartalmazza. Ez utóbbit tanulmányi területek szerinti bontásban adjuk meg. (Az összes jelentkező a felvételi eljárásban elért összpontszáma továbbra is elérhető a honlapon a „Szóbelivel kapcsolatos információk” bejegyzésben.)

 Fogalom- ill. jelölésmagyarázat a táblázathoz:

  1. A tanuló kódja a jelentkezési lapon feltüntetett 11 jegyű OM azonosító. A táblázatban csak a szóbeli vizsgán részt vett tanulókat tüntettük fel.
  2. A tanulmányi területek kódszámának jelentése:
  • 0003: 4 évfolyamos haladó angol nyelvi tagozat
  • 0004: 4 évfolyamos haladó német nyelvi tagozat
  • 0005: kezdő angol nyelvi előkészítő tagozat (második idegen nyelv: haladó német)
  • 0006: kezdő német nyelvi előkészítő tagozat (második idegen nyelv: haladó angol)
  • 0007: kezdő francia nyelvi előkészítő tagozat (második idegen nyelv: haladó angol)
  • 0009: kezdő spanyol nyelvi előkészítő tagozat (második idegen nyelv: haladó angol)
  1. SZÁ = az általános szóbeli pontszáma (max. 40 pont)

SZNY = a nyelvi szóbeli pontszáma (max. 40 pont)

  1. A rangsor

A rangsort a tanulók összteljesítménye* alapján állítottuk fel. (Azonos összpontszám esetén a szóbeli beszélgetés általános pontszáma, majd ezután sorrendben a matematika írásbeli pontszám, a magyar nyelvi írásbeli pontszám, végül az angol / német nyelvi eredmény pontszáma döntött. Teljes pontazonosság esetén a tanulók között a rangsorban nincs különbség, rangsorszámuk csak a betűrendet tükrözi.)

Az elérhető maximális pontszám minden tanulmányi területen 350 pont

* Az összesített pontszám a következő részpontokból áll:

  • HP = hozott pontok (max. 70 pont)
  • KA = a központi anyanyelvi feladatlap pontszáma (max. 50 pont)
  • KM = a központi matematika feladatlap pontszáma (max. 50 pont)
  • SZÁ = az általános szóbeli pontszáma (max. 40 pont)
  • SZNY = a nyelvi szóbeli pontszáma (max. 40 pont)

Az összpontszám (ÖP) számítása:

  • ÖP = HP + 2×(KA + KM) + SZÁ + SZNY

Azoknak a tanulóknak a felvételi kérelmét elutasítjuk, akiket a szóbeli felvételi beszélgetésre nem hívtunk be. Elutasítjuk továbbá azon tanulók jelentkezését, akiknek a szóbelin nyújtott angol / német nyelvi pontszáma nem érte el a 20 pontot. (A rangsorban ezt E betű jelzi.) 

  1. Felvehető létszám:
  • 0003-as kód: 1,5 osztály (45 fő)
  • 0004-, 0005-, 0006-, 0007-, 0009-es kódok: 0,5-0,5 osztály (15-15 fő)
  1. Új tagozat felvételének módja:
  • Új tagozatkód felvételének szándékát legkésőbb március 23-án 16:00-ig (beérkezési határidő!) írásban (elsősorban ímélben a madach@mig.hu címre) a szülő által írt rövid kérvényben – juttassák el hozzánk.
  • Ugyancsak március 23-áig kell a győri Felvételi Központba is eljuttatni a módosító tanulói adatlapot. (Akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, a módosítást is ott végezhetik el. Aki a jelentkezését elektronikusan nyújtotta be, az a módosítást is a KIFIR rendszeren keresztül tudja végezni.)
  • Amennyiben e szándékukat nem jelzik, nem tudjuk a tanulót rangsorolni az utólag felvett tanulmányi területen.
  • Új tanulmányi terület felvételére csak azoknak a tanulóknak van lehetőségük, akik szóbeli vizsgát tettek és idegen nyelvi szóbeli vizsgájuk eredménye legalább 20 pont.
  • A 0003-as, 0006-os, 0007-es, 0009-es tagozatkódot csak azok a tanulók vehetik fel, akik angol nyelvből szóbeliztek.
  • A 0004-est, és 0005-öst pedig azok, akik német nyelvből tettek szóbeli vizsgát.

 Felhívjuk figyelmüket, hogy az iskolák, illetve a tagozatkódok sorrendjét csak akkor érdemes módosítani, ha a szóbeli felvételik tapasztalata alapján jobban szeretne a gyermek egy másik tagozaton vagy intézményben tanulni. (A gimnáziumba bekerülés esélyét nem befolyásolja, hogy hányadik helyen szerepel az adott tagozat.)

Az elmúlt tanévek részletes beiskolázási adatait, tanulmányi területenként a felvettek közül a legalacsonyabb rangsorszámot megtekinthetik az Oktatási Hivatal honlapján: https://dari.oktatas.hu/kirlist.search/kifir

A most közzétett rangsor az ún. ideiglenes felvételi jegyzék, amely az esetleges tanulói kódmódosítások (új tanulmányi terület felvétele) következtében március 23-áig változhat. Ezért március 31-én nyilvánosságra hozzuk azt a rangsort is, mely az új tagozatok megjelölése után készül, s mely alapján a tanulókat a győri felvételi központnak megküldött módosított jegyzékben is rangsorolni fogjuk. Végleges felvételi jegyzékünket várhatóan április 21-én (pénteken) tesszük közzé.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szóbeli vizsga értékelése nemcsak a tanuló teljesítményére jelez vissza, a pontszámokban még az is tükröződik, hogy a tanulók egymáshoz képest hogy teljesítettek. Hiszen a felvételi eljárásnak az eredménye egy rangsor, aminek az iskolánkba jelentkezett, az írásbeli vizsgákon kiválóan teljesítő, magas pontszámú tanulók között (a szóbeli felvételire összességében háromszor annyi nyolcadikost hívtunk be, mint amennyi majd felvehető) kell végső soron különbséget tennie, különben nem tölti be a szerepét. Az értékelést – még ha egy szóbeli beszélgetés esetén ebben óhatatlanul jelen van szubjektív elem és személyes benyomás −, pedagógusaink lelkiismeretesen, a jelentkező nyolcadikosok életében e fontos esemény iránti felelősséggel, a legjobb szakmai tudásuk alapján végezték. Nincs arra módunk, hogy egy adott pontszámot megváltoztassunk, illetve arról (e bekezdésen túl) részletes indoklást adjunk.

Megértésüket köszönjük, és minden hozzánk jelentkező tanulónak sikeres folytatást kívánunk!

! KIEMELT !
Elérhetőség
1073 Budapest, Barcsay utca 5.
+36 (1) 322-2081