2023 dec 08.

Nyolcadikosok német versenye, döntő

2023. november 30.

Nyertesek:

  1. helyezett:  „Paprika Piroschka” csapat (Andrássy Emma, Geley Júlia, Keskeny Flóra, Kóczián Gréta) –  Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.
  2. helyezett: „Zeittaube” csapat (Thaly Kata, Knapp Ludovika, Hernádi Dominik, Tóth-Varsányi Zétény) – Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
  3. helyezett: „Hallo Wien”  csapat (Dvorák Bálint, Kristóf Huba, Saldinger Iringó, Somogyi Gréta) – Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Az idei Nyolcadikosok németversenye az időutazás, Zeitreise mottóját kapta. A feladatmegoldó és egyúttal iskolabejárásos döntő a szokásos kellemes hangulatban telt. A vendég gyerekek természetesen izgultak, hiszen versenyeztek. A Goethe Intézet és az Osztrák Intézet is állított akadálystandot és ők biztosították a nyertesek, valamint a versenyzők ajándékait is. Köszönjük az intézeteknek, ahogyan köszönjük a kilencedikes haladó németeseink önkéntes segítségét is.

Néhány beszámoló tanulóinktól:

9.Nya (Germán Luca, Hegedűs Viola): „Számomra jó élmény volt segíteni, így, hogy tavaly én is átéltem, amit a versenyzők most. Jó volt velük beszélgetni és az is, hogy már nagyjából tudjuk, melyik terem merre van, és útba tudtuk igazítani őket. Tavaly az egész épület egy labirintusnak tűnt. Jó emlékként maradt meg a tavalyi verseny is és az idei is.” „Nekem nagyon érdekes élmény volt, hiszen tavaly én is ott ültem a versenyzők között és hasonló feladatokat végeztem el. Hihetetlen, ahogy telik az idő! Örültem, hogy jelentkeztem segítőnek, és kicsit újra feleleveníthettem ezt az emléket. A versenyző diákok kedvesek voltak, sikerült összeismerkednem a végül nyertes csapattal, amelyikből valamennyien ide, a Madách-ba készülnek.”

9.d (Bolesza Blanka, Kelemen Liza): „Nagyon jól éreztük magunkat ezen az eseményen. Mikor meghallottuk, hogy lehet jelentkezni segítőnek, rögtön felcsillant a szemünk. Pontosan tudtuk, hogy mit kell majd csinálni és hogy milyen ez a verseny, mert mi már tavaly, még nyolcadikosként, részt vettünk rajta. Már akkor is nagyon jól éreztük magunkat, de így, hogy már mi is madáchosok vagyunk, még jobb volt. Az is rátett egy lapáttal, hogy sok csapat indult a volt általános iskolánkból, így sok ismerőssel összefutottunk. Reméljük, jövőre is élhetünk ezzel a lehetőséggel.”

Közérdekű, Kultúrális, versenyek
Elérhetőség
1073 Budapest, Barcsay utca 5.
+36 (1) 322-2081