2024 jan 20.

Teendők a központi írásbeli vizsgák után

Tisztelt Szülők!

A kijavított dolgozatok megtekintésére 2024. február 1-jén (csütörtökön) 9-17 óráig van lehetőség személyesen a tanuló és a szülő részére (vagy írásbeli meghatalmazással meghatalmazott útján). Ekkor kapják meg az írásbeli vizsgához tartozó értékelő lap eredeti példányát is. (Az írásbelin elért pontszámokat előzetesen nem tesszük közzé a honlapon.)

A dolgozatokról fényképet tudnak készíteni (fénymásolást nem tudunk biztosítani), ezt utána össze tudják hasonlítani az értékelési útmutatókkal (magyar)  (matematika). A szülők az értékelésre írásban észrevételt tehetnek az ehhez szükséges nyomtatványon. A kitöltött lapot a megtekintést követő munkanap végéig, február 2-án 16 óráig kell benyújtani

  • írásban személyesen a titkárságon vagy
  • ha a szülő a vizsgára való jelentkezésnél az elektronikus űrlapkitöltést választotta, az észrevételt a programfelületen keresztül elektronikusan továbbíthatja közvetlenül a vizsgaszervező intézményhez.

Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.

Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel.

Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhezvétele után is fenntartja korábbi észrevételét, az iskola által hozott döntés ellen a szülő, a tanuló, a döntés kézhezvételétől számított három napon belül, a vizsgát szervező középfokú iskolában, az Oktatási Hivatalnak címezve, kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén fellebbezést nyújthat be az alábbi nyomtatványon. (Az észrevételt az elektronikus űrlapkitöltő program használatával továbbítók számára a programfelület a fellebbezés továbbítására is igénybe vehető.) A fellebbezés kizárólag a központi írásbeli vizsgát szervező középfokú intézményhez nyújtható be.

Az Oktatási Hivatal a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, a fellebbezés benyújtását követő nyolc napon belül rövid úton (elektronikus úton) írásban közli az iskolával, valamint postai úton megküldi az iskolának és a kérelmezőnek.

A középfokú iskolákba történő jelentkezés határideje: február 21. (Ez a jelentkezési lap postára adásának, illetve e-jelentkezés esetén a beküldött jelentkezésnek a végső dátuma.)

! KIEMELT !, FELVÉTELI
Elérhetőség
1073 Budapest, Barcsay utca 5.
+36 (1) 322-2081