2024 Már 10.

Szóbeli pontszámok

TÁJÉKOZTATÓ A SZÓBELI FELVÉTELI PONTSZÁMOKRÓL

Tisztelt Szülők, Kedves Felvételizők!

Idén a szóbeli felvételi vizsgákat március 8-án és 9-én szerveztük meg, a felvételire összességében majdnem háromszor annyi tanulót hívtunk be, mint amennyi majd felvehető. E két nap során iskolánk tanárai rokonszenves és felkészült nyolcadikosokkal találkoztak. Reméljük, felvételizőink is jó élményekkel lettek gazdagabbak, miközben nálunk jártak!

A tanulók igyekezetét tükrözik a szóbeli felvételink magas átlagpontszámai is:

  • általános szóbeli beszélgetés: 38 pont (a 40-ből),
  • angol nyelvi vizsgarész: 37 pont (a 40-ből),
  • német nyelvi vizsgarész: 35,8 pont (a 40-ből).

Az ideiglenes felvételi jegyzéket (a szóbeli vizsgát tett tanulók oktatási azonosítóját, szóbeli pontszámát és a rangsorban elfoglalt helyét tanulmányi területek szerinti bontásban) iskolánk a tanév rendjéről szóló rendelet szerint a honlapon legkésőbb 2024. március 22-ig teszi közzé.

A rangsor elkészítésének idén későbbre esik a határideje, ezért – ide kattintva – a szóbeli meghallgatáson kapott pontszámokat elérhetővé tesszük egy táblázat formájában. Ebben a tanuló oktatási azonosítója / jeligéje mellett az általános szóbeli pontszámát (SZÁ, max. 40 pont) és a nyelvi szóbeli pontszámát (SZNY, szintén max. 40 pont) tüntettük fel.

A táblázathoz kérjük, vegyék figyelembe azt is, hogy a szóbeli vizsga értékelése nemcsak a tanuló teljesítményére jelez vissza, a pontszámokban még az is tükröződik, hogy a tanulók egymáshoz képest hogy teljesítettek. Hiszen a felvételi eljárásnak végső soron az iskolánkba jelentkezett, már az írásbeli vizsgákon kiválóan teljesítő, magas pontszámú tanulók között kell különbséget tennie. Az értékelést – még ha egy szóbeli beszélgetés esetén ebben óhatatlanul jelen van szubjektív elem és személyes benyomás −, pedagógusaink lelkiismeretesen, a jelentkező nyolcadikosok életében e fontos esemény iránti felelősséggel, a legjobb szakmai tudásuk alapján végezték. Nincs arra módunk, hogy egy adott pontszámot megváltoztassunk, illetve arról (e bekezdésen túl) részletes indoklást adjunk.

Megértésüket köszönjük, és a felvételiző nyolcadikosoknak sikeres folytatást kívánunk!

! KIEMELT !
Elérhetőség
1073 Budapest, Barcsay utca 5.
+36 (1) 322-2081