2024 aug 22.

Jelentkezési tudnivalók a 2024. évi őszi érettségiről

A 2024/25. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában a VII. Kerületi Madách Imre Gimnázium az Oktatási Hivatal által érettségi vizsgaszervezésre kijelölt középiskola.

Az őszi érettségi vizsgára jelentkezőket az alábbiakról tájékoztatjuk:

A vizsgára való jelentkezés határideje 2024. szeptember 5-ig, az alábbiak szerint:

augusztus 27- 28-29-én 9h-14h-ig,

augusztus 30-án 11-14h-ig,

szeptember 2- 3-4-5-én  8h-tól 16h-ig. A jelentkezés törvényi határideje szeptember 5-ig tart!

A tanítás alatt, a délelőtti órákban a párhuzamosan folyó oktatás miatt átmenetileg hosszabb szünetek lehetnek az adminisztrációban, illetve 16h-tól nincs ügyfélfogadás. A jelentkezést csak akkor rögzítjük, ha a lenn nevezett dokumentumok hiánytalanul rendelkezésre állnak! Kérjük, hogy előrehozott, pótló, ismétlő vizsga esetén intézményüknél kérjenek segítséget a dokumentumok hiánytalan összekészítéséhez!

A jelentkezés személyesen iskolánkban, az igazgatóhelyettesi irodában Tátrai Tímea ig.helyettesnél történik. Kiskorú jelentkező esetén szülői aláírás is szükséges a jelentkezéshez.

A tavalyi tapasztalatok alapján hosszabb sorállásra kell készülni (rögzítés kb. 15 perc/fő) illetve arra, hogy a hiányos jelentkezési dokumentumok esetén nem rögzítjük a jelentkezést!

A dokumentumok fénymásolására nincs lehetőség intézményünkben, így kérjük az iratok összekészítését!

Jelentkezéséhez az alábbi dokumentumokat kérjük:

(Ezek hiányában az adatok rögzítését meg sem kezdjük, kérjük, figyelmesen készítse össze a kért iratokat!)

  1. Az aláírt jelentkezési lap (innen tölthető le az egyes vizsgatárgyak esetén és a rendes érettségi vizsgára jelentkezés esetén),
  2. személyi igazolvány, lakcímkártya bemutatása szükséges,
  3. középiskolai bizonyítvány/ és ha van érettségi bizonyítvány és ezek fénymásolatának 1 példánya (az eredetit is be kell hozni és minden oldalról kérünk fénymásolatot!),
  4. előrehozott érettségi vizsga esetén, a tantárgyi feltételek teljesítéséről szóló nyilatkozat (innen letölthető az intézményi igazolási formanyomtatvány),
  5. ha valamely vizsgatárgyból már van érettségi eredménye a jelentkezőnek, akkor ezen eredmény(ek) igazolására szolgáló eredeti törzslapkivonat,
  6.  Az ismétlő vizsga esetén a jelentkezési laphoz csatolni kell az érettségi bizonyítvány és érettségi tanúsítvány(ok), és a középiskolai bizonyítvány (utolsó tanévre vonatkozó, a középiskolai tanulmányok befejezését is igazoló oldalának) másolatát. Kérjük továbbá, hogy ismétlő vizsga esetén a vizsgadíj befizetéséhez szükséges összeg álljon rendelkezésre. (középszint esetén 40.000 Ft, emelt szint esetén 67.000 Ft tantárgyanként.) (a vizsgadíj befizetése csak a jelentkezés után lehetséges utalással (OH-nak) vagy postai csekken (a tankerületnek), viszont a jelentkezés véglegesítéséhez ezek igazolásáról szóló dokumentumra szükségünk van. Ismétlő vizsga esetén az ügyintézés emiatt 30-40 perc.
  7. Nyilatkozatokat az alábbi tárgyakhoz előrehozott és ismétlő vizsga esetén is:

digitális kultúra (innen letölthető az elh. esetén, az ism.esetén ), földrajz (innen letölthető az elh. esetén, az ism.esetén ), biológia (innen letölthető az elh. esetén, az ism.esetén ), kémia (innen letölthető az elh. esetén, az ism.esetén )

  1. Pótló vizsgára való jelentkezés esetén a korábban már teljesített vizsgarész beszámítására vonatkozó nyilatkozatot. (innen letölthető)
  2. Mentességi kérelem esetén a kérelmet, a szakértői vizsgabizottsági véleményt a jelentkezéshez csatolni kell. A mentességi kérelemről szóló határozatot a jelentkező írásban kapja meg szeptember 10-ig.

Vizsgadíjak:  Az érettségi vizsga – az intézmény fenntartójától függetlenül – térítésmentes a tanulói jogviszony (szakképzésben tanulói és felnőttképzési jogviszony) ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig. Térítésmentes továbbá az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban (szakképzésben tanulói és felnőttképzési jogviszonyban) tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és a pótló vizsgája. Térítésmentes továbbá az érettségi végzettséggel rendelkező, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény szerinti szakgimnáziumi oktatásban megkezdett tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni.

Kérjük, előre ne utalja át az összeget, mert az utalás közleményébe a jelentkező egyedi iktatási/azonosító számát fel kell tüntetni! Ez pedig csak a jelentkezési lapról tudható!

– a középszintű vizsgák vizsgadíja: 40 000 Ft /tantárgy

– az emelt szintű vizsgák díja: 67 000 Ft/ tantárgy

A középszintű érettségi vizsga díját a Tankerületünk számlájára kell befizetni.

Az emelt szintű vizsga díját  átutalással lehet befizetni.

A jogosult neve: Oktatási Hivatal Számlaszám: Magyar Államkincstár

10032000-00282637-00000000

A befizetési bizonylatot a jelentkezési laphoz kell csatolni.

Az október-novemberi vizsgák időpontjairól itt tájékozódhat. Az írásbeli vizsgák időpontjai október 14-25-ig tartanak. A szóbeli vizsgák időpontjai emelt szinten november 7-11-ig, középszinten november 18-22. között kerülnek megszervezésre.

Minden más felmerülő kérdés esetén tájékozódhat még innen:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2024oszi_vizsgaidoszak

Sikeres jelentkezést, eredményes vizsgát kívánunk!

Az Iskolavezetés

! KIEMELT !
Elérhetőség
1073 Budapest, Barcsay utca 5.
+36 (1) 322-2081